Η εταιρία Α.Καρυπίδη ΑΒΕΕ, και πλέον μετονομασθείσα σε Clinitex, ιδρύθηκε στην αρχική της μορφή ως προσωπική επιχείρηση το 1926 από τον Ανέστη Καρυπίδη, με έδρα και ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής  στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποίηση στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας.

2014-04-17 08.47.22

Εναρμονιζόμενη στις διαρκώς μεταβαλλόμενες και αυξανόμενες απαιτήσεις του χώρου, η Clinitex κατάφερε να αναπτυχθεί με την πάροδο των χρόνων και να λειτουργεί μέχρι και σήμερα, σχεδόν 90 χρόνια μετά την ίδρυσή της, με έδρα στο παλιό κλωστοϋφαντουργικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και με ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής-αποθήκευσης στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από την ίδρυσή της έως και σήμερα η εταιρία διοικείται από μέλη της οικογένειας Καρυπίδη η οποία δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί ως μία παραδοσιακή οικογένεια κλωστοϋφαντουργών.  Σήμερα Διευθύνουσα Σύμβουλος και Νόμιμη Εκπρόσωπος της εταιρίας είναι η Αναστασία Καρυπίδου  ενώ στους κόλπους της επιχείρησης συναντά κανείς μέλη τρίτης γενιάς της εν λόγω οικογένειας, τα οποία στην ήδη υπάρχουσα πολυετή εμπειρία και  αγάπη για το αντικείμενο, προσθέτουν πανεπιστημιακές γνώσεις κλωστοϋφαντουργίας, οικονομικών αλλά και διοίκησης επιχειρήσεων.

DSC00791

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της κατασκευής των υφασμάτων, η εταιρία διατηρεί δικό της κοπτήριο και ραφείο. Αυτό προσφέρει ευελιξία και δυνατότητα προσαρμογής των προϊόντων της στις ανάγκες του κάθε πελάτη ενώ καθιστά δυνατή την εξυπηρέτηση μικρών και μεγάλων παραγγελιών. Έτσι η Clinitex εξυπηρετεί με την ίδια ευκολία και αξιοπιστία τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Ελλάδος και τον κάθε ιδιώτη.

DSC00895

Με το πελατολόγιό της να αποτελείται στην συντριπτική του πλειοψηφία από Δημόσια Νοσοκομεία και Ιδιωτικές Κλινικές (και επομένως με τα είδη της να απευθύνονται και σε ασθενείς) , βασική μέριμνα της Clinitex είναι η βέλτιστη ποιότητα   των πρώτων υλών αλλά και της κατασκευής του τελικού προϊόντος. Έτσι, τα προϊόντα της Clinitex έχουν έγκριση CE (ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της σχετικής κοινοτικής οδηγίας 93/42/ΕΟΚ) από τον ΕΟΦ, δεν περιέχουν επιβλαβείς ουσίες, διατίθενται σύμφωνα με τον νόμο Κ.Υ.Α. Δ.Υ.7/2480/1994, διακινούνται από την εταιρία μας σύμφωνα με την Δ.Υ.8δ1348:2004 (ορθή εφαρμογή διακίνησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων). Η εταιρία είναι πιστοποιημένη από την TUV Austria Hellas κατά EN ISO:9001:2008 και ΕΝ ISO 13485:2003 (κατασκευαστής ιατροτεχνολογικών προϊόντων), ενώ διαθέτει σήμανση “Green Dot” (Πράσινο Σήμα) μέσω της ισχύουσας σύμβασης της με την Ε.Ε.Α.Α. ΑΕ, έχοντας την πιστοποίηση συμμετοχής στο Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης – «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» (Σ.Σ.Ε.Δ.-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ).